Новият VW Golf ще изгрее на 24-ти октомври

VW Golf

Дългоочакваното осмо поколение на VW Golf ще се появи на 24 октомври, съобщи Motor1.

Първоначално Volkswagen възнамеряваше да представи новия Golf на автомобилното изложение във Франкфурт миналия месец, но вместо това посвети салона на ID.3. Съобщава се, че разкриването на Golf на 24 октомври ще се проведе във Волфсбург, Германия и вероятно ще се предава онлайн, за да могат феновете на Golf по целия свят да се насладят на новото поколение.

Въпреки опитите на Volkswagen да държи новия Golf далеч от обективите, няколко прототипа бяха щракнати, тествани на различни етапи. Миналия месец изневиделица се появи Golf GTE плъгин хибрид без почти никакъв камуфлаж.

Купувачите на VW Golf, които търсят най-ефективния модел, вероятно ще изберат GTE, тъй като изцяло електрическият e-Golf няма да продължи съществуването си, за да направи място за ID.3. Разбрахме, че хибридният силов агрегат в Golf GTE ще бъде същият като в Passat GTE, което означава 1,4-литров TSI турбо 4-цилиндров бензинов двигател със 154 к.с. с електрически мотор със 113 к.с. и 13 кВтч батерия. Това ще осигури общо 215 к.с. и 400 Nm въртящ момент.

Новият Golf ще се продава в множество различни видове, включително като комби. Топ вариантите GTI и Golf R ще дойдат през следващите години.