seat ibiza

Seat Ibiza 2017 ще бъде представен тази нощ в Барселона. Компанията ни представя кратко видео покрай подготовката за нощното ревю.

Малкият хеч ще бъде пуснат в продажба през юли, след като бъде показан на изложението в Женева. От Seat са доста сдържани с промените по новата Ibiza, но въпреки опита да я замаскират като Hyundai i20, снимките ясно показват някои от основните промени по дизайна.
сеат ибиза

Освен стоповете и фаровете, колата ще взаимства още доста елементи от по-големия си брат Leon. Също така, тенденцията за „порастване“ на съвременните модели ще се наблюдава и тук. Бъдещият Seat Ibiza ще се радва на по-голяма и луксозна кабина, гарантираща повече място за пътниците и багажа. Това ще е и първият автомобил от VW Group използващ платформата MQB, на която ще се строят също Skoda Fabia и Volkswagen Polo.
seat ibiza 2017

Seat Ibiza 2017 ще се предлага масово с четири цилиндрови турбо двигатели във версия бензин и дизел. За момента не е ясно дали в гамата ще присъства и 1.0-литров три цилиндров агрегат.

Предвидена е кросоувър версия на бъдещата генерация, която да запълни сегмента под модела Ateca SUV и да предлага алтернатива на Audi Q2. Тя ще бъде по-дълга, по-широка с младежки дизайн и широки арки на калниците. За разлика от Q2, обаче няма да се предлага във вариант 4х4.