rolls-royce phantom

Rolls-Royce Phantom – кралят на автомобилния лукс пристига в новото си осмо поколение през юли месец тази година, но междувременно марката разкрива някои подробности около обновения дворец на 4 колела.

Две от подробностите са под формата на завоалирани изображения, от които става ясно, че има съвсем лека естетическа промяна в емблематичната, доминираща предна решетка на Phantom. Марката споделя, че областта на фаровете също е претърпяла известна доза дизайнерско освежаване.
Само толкова се знае за екстериора, поне до 27 юли, когато Rolls-Royce ще представи новия Phantom чрез специално организирано събитие.

Втората снимка показва … почти нищо – типично за битанската марка. Все пак се разбира какво искат да ни кажат от компанията, а то е „Вижте ни новия аналогов часовник в центъра на таблото“. Издават също новите декорации от красиво черно дърво по интериора. Но… толкова и за салона, ще чакаме юли месец.

новият phantom
Под кожата на колата се очакват драстични модификации, най-значимата от които е използването на алуминиевата платформа на серийния SUV Cullinan. Знае се, че той ще бъде първият модел на марката използващ задвижване на четирите колела, следователно не е невъзможно 8-та генерация на Phantom също да получи 4х4 система. Но ако това се случи, то ще е след появата на Cullinan.

Двигателите спрягани за претенденти да намерят място под предния капак на новия Rolls-Royce Phantom са 6.75-литровият V12 s 453 к.с. от Coupe и 6.6-литровият V12 Twin-Turbo от BMW, който в момента задвижва Down.