Новият Range Rover ще се конкурира с Bentayga и Cullinan

Range Rover

Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan са най-луксозните SUV-ове на пазара, но следващото поколение Range Rover ще бъде значително подобрение спрямо сегашния модел.

Зададен за 2021 година, новият Range Rover ще се основава на модулната архитектура (MLA) вместо платформата D7u, използвана от настоящия модел. Изработена от алуминий, MLA платформата е по-лека и по-гъвкава. Очаква се всички бъдещи модели на Jaguar Land Rover от Jaguar XE до Range Rover да се основават на MLA.

Друго ключово предимство на нея е, че може да се монтират изцяло електрически задвижвания, както и с plug-in хибридни и традиционните бензинови и дизелови двигатели. Британската марка ще използва пълноценно тази гъвкавост и ще предложи редица електромобили. Интересното е, че Autocar съобщава, че следващото поколение Range Rover няма да има напълно електрическа форма, тъй като компанията иска първият електрически модел да бъде с различна пропорция.

Интересното е, че съществуващите двигатели на Range Rover ще бъдат изоставени, включително 3.0-литровият V6 дизел, 4.4-литровият V8 дизел с компресор, 5.0-литровият бензинов V8 и 3.0-литровият бензинов V8. V6 моторите ще отстъпят пред 6-цилиндровия редови Ingenium двигател и 48V хибридна система, която може да се очаква в някои варианти.

Новият Range Rover ще има до голяма степен еднакви пропорции със съществуващия модел и ще запази характеристиките на дизайна, макар и леко модернизиран.

Новите технологии ще са широко застъпени в новия модел. Например, интериорът ще използва актуализирана версия на системата Touch Pro Duo на Velar. Освен това ще бъдат включени Smart настройките на Jaguar E-Pace, както и най-новата технология на Land Rover, която ще позволи на новия Range да взаимодейства с дома на собственика. Автономните характеристики на шофиране също са неизбежна част, включително системите за самостоятелно шофиране на компанията, които се разработват в момента.