Макар Opel Corsa GSi да не е върховата версия на модела, то инженерите на компанията са се постарали да е достатъчно вълнуващ мини хеч.

Конски сили на GSi – версията ще идват от 1.4-литров агрегат с турбокомпресор посредством 6-степенна ръчна скоростна кутия. И макар 150 конски сили да не звучат особено респектиращо, то трябва да се абстрахирате от съвременното разбиране за мощност, тъй като предвид килограмите си Corsa-та обещава да е истинска градска „оса“. И за да не бъдем баснословни ще говорим в цифри. Колата ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 8.9 секунди, а максималната и скорост е 207 км/ч.

Най-важното обаче не е ускорението или скоростта, която ще може да развие. Благодарение на това, че Corsa GSi използва същата база, като OPC версията, то би следвало да бъде доста стегнат и приятен мъник. Спортно окачване, подсилена спирачни система и 18-инчовите джанти са само част от нещата, които я разграничават от стандартната Corsa.

И последно, но не на последно място. Corsa GSi изглежда страхотно! Голям спойлер, агресивни отвори на предната броня, осигуряващи повече студен въздух към 1.4-литровия мотор и хромираните детайли определено издават, че това е един по-горещ мъник.

И макар все още да не разполагаме с официални снимки на интериора, то вече знаем, че и той няма да разочарова. В него ще срещнете неща като Recaro седалки, трилъчев спортен волан, обшит скоростен лост и алуминиеви педали.