Актуалната генерация на Nissan GT-R прескача десетата си годишнина и според японците се нуждае от няколко „пластични операции“. Те ще направят Nismo версията му по-динамична, по-лека и по-стабилна.

Всичко е в детайлите! Nissan GT-R Nismo изглежда, като по-агресивен близнак на добре познатата Godzilla. Калниците са получили огромни нарези, които спомагат излизането на горещ въздух от двигателния отсег, въздушната струя от своя страна пък допринася и за по-големия натиск върху предната ос. Подложен на карбонова диета чрез предна и задна борня, прагове, таван и заден спойлер от скъпия материал, Nissan GT-R Nismo е свалил 10 килограма от общата си маса. Новите 20″ джанти също са 11% по-леки от старите.

Под капака на GT-R Nismo лежи добре познатият 3.8-литров V6, който е получил два нови турбокомпресора сходни с тези на пистово ориентирания GT-R GT3. Мощността за съжаление си остава 600 конски сили, а скоростната кутия е стандартната 6-степенна с двоен съединител. Nissan твърдят, че тя е модифицирана чрез нов софтуер „R-Mode“, благодарение на който смяната на предавките се осъществява по-бързо и по-адекватно, особено в завои. Nismo-то е получило и титаниева изпускателна система.

Nissan все още не са обявили, колко ще струва новия GT-R Nismo.