mercedes s-class

Флагманът на луксозната немска автомобилна марка Mercedes получи нов фейслифт, който ще бъде представен на автомобилното изложение в Шанхай, разкривайки новите технологии и двигателна гама включени в модела.

S-Class винаги е бил синоним на лукс, високи технологии и немско качество в автомобилната индустрия. Германските инженери не забравят да вдигнат по-високо летвата всеки път, когато представят обновена версия на топ модела си – сега също не е изключение.

mercedes s-klasa
На пръв поглед новата лимузина е получила само леки външни доработки забелязващи се в предната и задната броня, решетката и дневните LED светлини, обособени в три отделни ленти. Но както вече казахме значителните промени в новата S-Class се намират не в ламарините, а под тях.
Шест цилиндров дизелов агрегат ще бъде новото попълнение в арсенала на Merc S с възможност за избор от няколко мощности, а 48-волтова технология ще подобрява работата на шест цилиндровият бензинов мотор.

ПОДОБРЕНИ ТЕХНОЛОГИИ

Луксозният седан ще бъде снабден и с най-новата автономна технология на Mercedes DISTRONIC. Основната промяна в тази система е използването на картографски данни, които помагат на колата да предвиди завои и кръстовища, регулирайки скоростта си спрямо тях. Подобрена е и Active Lane Change Assist, с която вече ще можете да сменяте лентата си на движение с едно кликане на лостчето за мигач в съответната посока.

S-Class Magic Body Control е ревизирана също, като стерео камерите могат да следят пътя до скорост от 210 км/ч, а за да се подобри още повече комфорта на пътниците, купето се накланя в обратна на завоя посока, за да намали размера на напречната сила.

ОЩЕ ПО-МОЩНИ ДВИГАТЕЛИ

Новият дизелов двигател в семейството е кръстен ОМ656 и ще се монтира в модела Mercedes S350d, който е най-продаваният в Обединеното кралство. Той произвежда 282 к.с. и 600 Нм,, като същевременно отделя по-малко от 145 г/км вредни CO емисии.
Двигателната гама се разширява още, за да побере и новата S400d с 335 к.с. и цели 700Нм, повишавайки съвсем малко разхода на гориво и вредни емисии. Немската фирма сподели, че планира предлагането на тази версия в 4х4 вариант за Великобритания.

s-class
М256 пък е името на новият 6-цилиндров бензинов редови двигател, който ще използва електрическо захранване с 48 волта, за да задвижва интегрираният компресор в опит да се оптимизира разхода на гориво. До началото на 2018 година е предвидена и хибридна версия S560 e използваща батерия 13.3 кВтч, която според Mercedes е достатъчна, за да се измине до 50 км само на ток.

ОЩЕ ПО-ЛУКСОЗЕН ИНТЕРИОР

Новата S-Class е претърпяла значителни подобрения по своя свръх луксозен интериор. Актуализирани са цветовите схеми и материали използвани в салона, а двата 12.3-инчови екрана на арматурното табло са с подобрена резолюция и са скрити зад общо стъкло, създаващо илюзията за един цял монитор.

Новият волан е нещо много повече от „просто мулти волан“. От него можете да управлявате дори споменатата по-горе DISTRONIC система, за която до сега се използваше лост.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ СПОРТ ЗА AMG СЕМЕЙСТВОТО

В най-върховата си версия, S63 AMG получава нова 9-степенна скоростна кутия и 4.0-литров туин турбо V8 двигател с 604 к.с., който ще замени стария 5.5-литров мотор. С новото си сърце S-Class-ата ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.
От своя страна S65 AMG ще запази 6.0-литровият си битурбо V12 произвеждащ внушителните 621 к.с. и грандиозните 1000 Нм тяга.

mercedes s-class amg
Очаква се обновената версия на Mercedes S-Class да влезе в продажба в края на май, като от компанията заявиха, че обмислят отпадането на „най-ниското ценово стъпало“ SE. Това ще доведе поскъпването на стартова цена до около 150 000 лева.