Новият Mercedes GLE Coupe 2020 ще срещне X6 с нов дизайн

GLE Coupe

Mercedes довършва GLE 2019 и сега компанията насочва вниманието си към следващото поколение GLE Coupe.

По-спортен от предшественика си, изцяло новият модел разполага с масивна решетка, обградена от големите предни светлини. По-надолу можем да видим голяма дупка за въздух.

Предната част е до голяма степен с еволюционен дизайн, а по-големите промени се появяват по-назад. Така купето ще изглежда по-агресивно. За да се постигне това, моделът има полегато предно стъкло и по-плавна покривна линия. Тя е по-тънка, а спортните странични прагове допринасят за по-напомпан вид. Купето и алуминиевите джанти с пет спици също внушават агресивност.

Камуфлажът крие задницата, но моделът ще бъде оборудван с по-голям спойлер. Можем да видим по-разчупени задни светлини и дифузьор, с двойна изпускателна система.

Интериорът трябва да е подобен като в настоящия модел, така че водачите ще разчитат на същия волан и 12,3-инчовите дисплеи за инструменталния клъстер и инфоразвлекателната система. Предишни шпионски снимки потвърждават, че GLE ще има нов лост, четири централни вентилационни отвора и преработена централна конзола.

Опциите за двигателя трябва да са същите като при GLE. Изборът остава непотвърден, но може да видим 3.0-литров 6-цилиндров дизелов двигател с мощност от 286 к.с. и въртящ момент от 600 Nm, както и 340 к.с. и въртящ момент от 700 Nm.

Бензиновите агрегати вероятно ще включват 3.0-литров 6-цилиндров двигател с 367 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Можем да очакваме и Mercedes-AMG GLE 53 Coupe с 3.0-литров 6-так с две турбини, произвеждащ 435 к.с. и 520 Nm.

По-късно ще видим и традиционния AMG вариант с 4.0-литров V8 двигател с две турбини. Базовият модел трябва да произвежда около 571 к.с. и въртящ момент от 750 Nm, докато S вариантът може да има 612 к.с. и 850 Nm.