g-class

Докато очакваме информация около официалния дебют на бъдещото поколение Mercedes G-class, в Интернет изтекоха папарашки снимки на AMG версията на всъдехода, макар и с камуфлаж.

Очаква се джипът да използва същия 4.0 литров V8 biturbo мотор от предходната версия в най-високото си изпълнение, като същият ще продължи да се монтира в G500 и G500 4×4². По непотвърдена информация агрегатът ще развива по-висока мощност от този в AMG GLC 63 , който разполага с 510 к.с. и 700 Нм.

Голямата промяна при новият Mercedes G-class ще настъпи чрез свалянето на дооста значителните 400 кг от общата маса. Това става чрез използването на по-леки материали и преработената конструкция, като същевременно кабината пораства с около 10 см в ширината си, предлагайки повече простор и обем.

Въпреки камуфлажа, можем да забележим, че по външния вид на немската джипка отново няма почти никакви драстични промени. Броните и калниците са малко по-изпъкнали и може би лека промяна се наблюдава в изпускателни тръби. Ако има други промени те ще станат ясни при официалния дебют на модела.
В интериора се очаква драстично освежаване, като ще бъдат интегрирани най-съвременните технологии на Mercedes, както и доста елементи от купето на последната E-Class.

Новото поколение на G-class ще продължи традицията на производство в австрийския завод Magna до град Грац. Там успоредно с него от поточната линия ще продължат да слизат и опростени версии на настоящия модел.

Вижте и видеото от Mercedes, в което се проследява еволюцията на легендарния модел.