Напоследък свикнахме новите SUV-та да са прекалено лъскави и луксозни, но като че ли им се разми основната идея. Голяма част от тях са по-скоро повдигнати леки автомобили, които далеч не се чувстват комфортно на пресечени терени. От Mercedes обаче ни успокоиха с това видео. Новата G-класа няма да изневери на традициите.

Новото поколения на емблематичният Mercedes G-класа ще се появи на пазара през 2019 година. Автомобилът напълно запазва традициите със своята форма тип „кубче“. Джипът ще бъде свръхлуксозен, като се очаква интериора да е взаимстван почти изцяло от новият Mercedes E-Class. Въпреки това, от компанията не са забравили, кое точно прави „Гегата“ толкова популярна. А именно нейната здравина и невероятна проходимост.

Видеото е заснето в планина в Австрия. Височината е почти 1500 метра, а дължината на отсечката 5.6 километра. Въпреки тежките препятствия, пред които се изправя G-класата, то тя изглежда абсолютно непоколебима.

Радваме се, че все още се произвеждат автомобили, които не се целят в общия вкус на мнозинството клиенти. G-класата е грубовата, арогантна и агресивна, но точно това ни харесва. Да не забравяме, че както се вижда и във видеото, тя може да ви откара почти навсякъде.