Новият Mercedes-Benz A-Class е по-скъп от съперниците си

A-Class

Mercedes-Benz A-Class 2019 г. спря в Женева за световната си премиера, която идва месец след официалното представяне.

По-зрял от всякога, с развит стил и пълен с най-новите технологии, компактният хечбек е готов за война с Audi A3 Sportback и BMW 1-Series.

Също така той е най-скъпия от триото. Audi A3 започва от € 24,650, а BMW 1-Series от € 25,150, докато Merc-ът възлиза на € 30,231.95 ($ 37,416) в Германия, и е с над $ 5,000 по-скъп от два от основните си конкуренти. Това е без избор на допълнителни екстри и 6-степенна ръчна трансмисия.

Mercedes-Benz започна да приема поръчки за четвърто поколение A-Class за европейските пазари, ограничавайки предлагането до един дизелов и два бензинови агрегата. Повече двигатели ще бъдат пуснати в близко бъдеще, но най-вълнуващият вариант все още предстои – AMG A45. Заедно с аеродинамичните актуализации, промененото шаси и повече от 400 к.с., които ще дойдат от 2.0 литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, на A45 AMG вероятно ще му отнеме само 4 секунди, за да стигне до 0-100 км/ч.

По-опитомена версия на автомобила също е в процес на разработка, под името A35. Той ще си съперничи с Audi S3 Sportback, вероятно с около 300 коня, и ще стане най-достъпната AMG кола.

Очакваме и други продукти, включително новите CLA, GLA и B-Class, както и кросоувърът GLB. Има слухове за възможни версии на новата A-Class като купе и комби, но те имат малки шансове да получат зелена светлина, както и нов CLA Shooting Brake.