Новият Mercedes B-Class е по-красив и технологичен

B-Class

Компактното автомобилно семейство на Mercedes-Benz току-що стана по-голямо, с въвеждането на изцяло новата B-Class.

Разкрит на автомобилното изложение в Париж, съперникът на BMW Серия 2 Active / Gran Tourer, носи новия дизайнерски език на Mercedes и изглежда по-зрял от модела, която заменя. Новата B-Class е проектирана да „изпъква визуално в света на минивантите“. Тя има по-къси надвеси, понижена покривна линия, по-масивно купе и, разбира се, преработени предни и задни брони.

Тези характеристики се допълват от опционални LED DRL фарове, голям спойлер и избор на джанти с размери между 16 и 19 инча.

Благодарение на новия дизайн, моделът 2019 Mercedes-Benz B-Class има най-добър коефициент на въздушно съпротивление в класа си, твърди производителят, а инженерите смятат, че са намалили шума от вятър, благодарение на някои детайли.

Вътре, шофьорите ще седят с 90 мм по-високо от най-новата A-Class. Това води до добра видимост, която е разширена благодарение и на колоните.

Таблото е почти идентично с това в компактните хечбек и седан модели с два екрана, пет кръгли вентилационни отвора и вътрешно осветление.

Широчината за лактите, височината и пространството за краката отзад са увеличени благодарение на малко по-голямата широчина на автомобила и по-дългото междуосие от 30 мм. Багажното пространство също се увеличава, вариращо между 455 и 705 литра и стигащо до 1.540 литра със сгънати задни седалки. Седалките предлагат масаж, отопление и вентилация като опция, заедно с друго оборудване, което ще бъде представено по-късно тази година за всяко ниво на оборудване.

Някои от функциите на флагмана S-Class са добавени и в B-Class, като Mercedes твърди, че миниванът може да се управлява полуавтономно в определени ситуации.

Задвижването на модела 2019 Mercedes-Benz B-Class идва от нова и актуализирана гама двигатели, всички от които отговарят на стандарта Euro 6d-TEMP. 1.5-литровият dCi е все още тук, доставяйки 115 к.с. и 260 Nm въртящ момент. 2.0-литровият дизел предлага две опции: 150 к.с. и 190 к.с.

Два 4-цилиндрови бензинови двигателя също са налични, като и двата са с 1,33 литра обем. Те произвеждат съответно 136 к.с. и 163 к.с. Големият дизел може да бъде свързан с нова автоматична скоростна кутия с двоен съединител, а Mercedes-Benz казва, че ще го последват и другите двигатели, както и 4Matic версии със задвижване на всички колела.

Продажбите на новата B-Class ще започнат на 3 декември, като първите доставки за клиентите ще стартират след два месеца.