Новият Mercedes-AMG GT S Roadster ще пристигне с 515 к.с.

GT S Roadster

Последното допълнение към Mercedes-AMG GT се нарича GT S Roadster и е поставен между AMG GT Roadster и AMG GT C Roadster.

Той използва същия 4.0-литров Twin-Turbo V8 като останалата част от семейството AMG GT, но само тази версия доставя 515 к.с. и въртящ момент от 670 Nm, изпращани чрез 7-степенна DCT кутия.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди, което е само с 0,1 секунди по-бавно от GT C Roadster и 0,2 секунди по-бързо от GT Roadster. Най-високата скорост се увеличава до 309 км/ч., само с 6 км/ч. по-малко от топ модела.

Новото представяне на Mercedes-AMG GT S Roadster е подпомогнато от няколко други новости. Списъкът включва заден заключващ се диференциал, спортното окачване от алуминй, модифицирана спирачна система и разпределение на тежестта отпред/отзад 47-53%. Поддържането на нисък център на тежестта е мекия таван, идентичен с този, в другите два AMG GT Roadster-и.

Подобряването на представянето е опционалният AMG Dynamic Plus пакет. Той добавя динамика при двигателя и трансмисията, по-висока пикова мощност в режими „M“ и „Race“, подобрен профил на спортното окачване, жълти акценти в инструменталния клъстер и специален волан от микрофибър Dinamica.

Пакетът AMG Chrome се предлага стандартно и помага на новия Mercedes-AMG GT S Roadster да се откроява, тъй като имаме хромиран преден сплитер, решетките в предната броня, калниците и дифузьора. По-голяма динамика за двуместния кабриолет е пакетът AMG Exterior Carbon-Fiber, въпреки че клиентите могат да изберат и AMG Exterior Night.

Вътре, новият Roadster е подобен на останалата част от гамата, но е оборудван със стандартния AMG Silver Chrome Interior пакет. Предлаганите опции са AMG Black Piano Lacquer, заедно с елементи от въглеродни влакна, матово и сребърно карбоново покритие, плюс пакета Exclusive Trim.

Mercedes-AMG казват, че GT S Roadster „е на разположение веднага при поръчка“ в някои европейски държави, като пускането му на пазара е обявено за юли.

Колата ще пристигне и до американските дилъри до края на 2018 г., като цената и други подробности ще бъдат обявени по-късно.