Новият Mercedes-AMG GLC 63 S е по-бърз от AMG GT-R

AMG GLC 63 S

Хората искат наистина бързи SUV-ове, а компаниите бързат да изпълнят желанията им. Например новият Mercedes AMG GLC 63 S Coupe е истинско дете на настоящите пазарни тенденции.

Под предния капак ще намерите познатия twin-turbo AMG 4.0-литров V8, който произвежда 469 к.с., или 503 к.с. в S версията. Всъщност моделите Mercedes AMG GLC 63 са единствените в в класа си с 8-цилиндров двигател.

Бруталният двигател изпраща силата си към четирите колела чрез 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift. Това дава възможност на GLC 63 S Coupe да удари 100 км/ч. за 3.8 секунди, но в ръцете на Edmunds успя да го направи за 3.5 секунди и да се справи с четвърт миля за 11.7 секунди. За сравнение, Edmunds изстреля AMG GT-R от 0 до 100 км/ч. за 3.6 секунди.

Така че най-мощното GLC е абсурдно бързо по права линия. Фактът, че е толкова лесно да се извлече такова представяне, го прави още по-впечатляващ.

Mercedes-AMG също направи промени в шасито, както бихте очаквали. GLC 63 е снабден с въздушно AMG окачване и още специални компоненти, които му помагат да стои кротко в завой. Освен това, задната ос е направо от E63 AMG, като разполага с механичен диференциал с ограничено приплъзване в базовия модел и и електронен в S версията.