jeep-wrangler-пикап

Ако трябва да бъдем честни (а ние винаги сме такива) признаваме, че също като повечето от вас очаквахме товарният Wrangler да се казва просто Wrangler Pickup. Да обаче, според информация на форума на най-емблематичната офроуд джипка, цитирана от Autonews.com, товарният модел ще носи заглавието Scrambler.

wrangler пикап
Името е последно срещано в годините между 1981 и 1986-та, когато компанията лансира CJ-7 Scrambler – малък двуместен пикап, който е бил далеч от идеята да се конкурира с камионите на Dodge, Ford и Chevy. Той по-скоро се превръща в неразделен спътник в живота на хората с приключенски дух.
Също както и предшественикa си новият Scrambler ще получи емблематичния за всеки Wrangler свалящ се покрив наличен в няколко версии – черен, с цвят на купето и разбира се под формата на мек таван.

jeep пикап
Това което грабна интереса ни по темата са изтеклите във форума CAD файлове. Те показват рама с дължина 520 см, което е с почти 84 см повече от тази на сегашния Wrangler с 4 врати, превръщайки бъдещия Scramble в солиден пикап.
За съжаление подробностите около техническите характеристики на новия Jeep остават пълна мистерия, като изключим вече потвърдения V6 3-литров мотор снабден с турбокомпресор. Очаква се машината да наследи подобрена версия на задния мост от сегашните 4-вратки, известен като Dana 44 – данни за товароподемност и товароносимост, обаче не са известни все още.

Слуховете за работното муле на Jeep се носеха сред феновете от години, но изглежда че проектът вече се случва. Очакваме да го видим преди края на 2017 г. или по-конкретно на автомобилното изложение в Лос Анджелис.