Новият Hyundai Veloster 2019 е тук

Veloster

Hyundai обяви цените и детайлите за гамата на изцяло новия Veloster, който запазва необичайната си конфигурация на две плюс една врати и сега обещава по-голямо забавление от преди.

Новият дизайн на Hyundai Veloster е сътрудничество между дизайнерите на компанията в Южна Корея и Калифорния, насочен към по-младата аудитория, която цени експресивния външен вид и динамиката.

Базовите модели на Veloster се задвижват от 2.0-литров 4-цилиндров атмосферен агрегат, който предлага 147 к.с. и 179 Nm въртящ момент. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична трансмисия.

По-мощните Turbo модели използват турбокомпресорния 1.6-литров 4-цилиндров двигател с мощ от 201 к.с. и 264 Nm въртящ момент. 6-степенната ръчна скоростна кутия е стандартна, а Hyundai предлага и 7-степенна с двоен съединител с пера зад волана.

По-бързият Hyundai Veloster – до пристигането на Veloster N – също е с по-агресивна настройка, с по-твърди пружини, амортисьори и две стабилизиращи щанги отпред и отзад, за по-добър контрол на купето. Новият Veloster Turbo също така се радва на по-прецизно управление.

Всички модели на Veloster идват с векторно управление на въртящия момент (VTC), което работи чрез електронната система за контрол на стабилността (ESC) и задвижващите системи. VTC използва сензори за скорост на колелата, за да приложи прецизна спирачна сила към вътрешните колела по време на бързо шофиране. Това позволява пренасочването на мощността към външните, намаляване на буксуването и подобряване на сцеплението и ускорението при завой.

Стандартно, всички модели получават широка гама от системи за активна безопасност, включително Assist Forward Collision-Avoidance Assist (Асистент за предотвратяване на сблъсък), Асистент за поддържане на лентата, Предупреждение на шофьора, и др.

Системата за инфоразвлечение е оборудвана с Android Auto и Apple Car Play стандартно, както и 7-инчов дисплей. По-голям, 8-инчов сензорен дисплей е наличен в списъка с опции, заедно с радио SiriusXM, HD радио и най-новите функции за свързване Blue-Link LTE.