Новият Ford Focus RS може да е хибрид с 400 к.с.

RS

Ford ще представи новото поколение Focus през април, но подробностите за топ версията RS вече са започнали да се появяват, въпреки факта, че хот хечът е все още далеч от нас.

Според AutoInternationaal следващият Focus RS ще използва хибридна 48V електрическа система и интегриран стартер-генератор.

Това ще доведе до около 400 к.с. и около 600 Nm въртящ момент, ако информацията се окаже вярна. Това е с около 25 к.с. и 100 Nm въртящ момент, повече от сегашния RS с Mountune ъпгрейд и ще го постави в същия клас като Mercedes-AMG A45 и Audi RS3 Sportback.

Още по-впечатляващо е, че времето за спринт от 0 до 100 км/ч. може да спадне до 4,0 секунди, което е няколко десети от секундата по-бързо от двата немски конкурента.

Новият двигател ще работи съвместно с 6-степенна ръчна трансмисия. Тъй като следващото поколение Focus RS се очаква да бъде хит в Северна Америка и Китай, бе казано, че и автоматична трансмисия с двоен съединителя не е изключена.

Купувачите ще трябва да изчакат известно време, преди да се сдобият с предстоящия хот хеч, но по-малкият Focus ST може да дебютира още през тази есен на автомобилното изложение в Париж с 275 к.с.

ST ще последва базовите версии на компактния хечбек, който ще бъде пуснат на самостоятелно събитие следващия месец.