Новият Ford Focus бе „хванат“ по време на фотосесия

Focus

Това, което виждате, е най-новото поколение на Ford Focus без камуфлаж и наистина изглежда много привлекателно.

Новият Ford Focus ще се появи на събитие през април, но наскоро читател на Vezess снима хечбека по време на официални снимки на автомобила в Кашкайш, Португалия.

Изглежда, че синият Focus на изображението е модел ST Line, поради наличието на малка емблема на предния калник и на комплект сребърни и черни лети джанти. Агресивният спойлер на покрива кара автомобила да изглежда доста привлекателен.

В сравнение с отиващия си Focus, външният дизайн на новия модел е драстично различен. Всъщност мислим, че изглежда доста подобно на редица южнокорейски хечбеци, включително най-новите Hyundai i30 и Kia Rio. Това със сигурност не е лошо нещо.

Миналата година ръководителят на глобалните пазари на Ford Джим Фарли разкри, че изцяло новият Focus ще се движи в по-горен клас и ще се продава в по-малко бройки от сегашните автомобили. Като част от тази промяна, хечбекът ще бъде на разположение в топ версията Vignale, като същевременно ще предлага и Crossover-подобна Active версия.

Производството на следващия Focus ще започне през втората половина на 2019 г. Повечето северноамерикански модели ще бъдат произведени в Китай, преди да пристигнат допълнителни от Европа.