Новият Aston Martin Vantage бе тестван на сняг

Vantage

Aston Martin Vantage е купе, което съчетава уникална визия с напомпан двигател от AMG. Малцина собственици ще карат своите Vantage в зимни условия, но производителят отделя време да запише няколко километра с него в северната част на Финландия.

Aston Martin е на няколко месеца от представянето на най-новия си спортист пред журналистите, но Carfection успя да получи малко време зад волана. Излишно е да казваме, че в замръзналата тундра нещата са отишли в посока дрифт.

Пътуването не е просто да покаже колко е забавен новия Vantage, но е начин да представи как Aston Martin поставя автомобилите си в различни условия, за да види дали автомобилите му имат каквото е необходимо, за да оцелеят дори и най-неблагоприятните условия. Журналистите също така разговарят с главния инженер на Aston Martin, Мат Бекер, за да научи защо марката прави тестове в такъв негостоприемен район.

Vantage вече е близо до производствения модел; единственото нещо, което липсва, е софтуерът за управление, който ще видим в производствените модели.

Aston донесе не един Vantage във Финландия, а два. Другата кола е заета да прави тестове в студена среда, където навъртя 20 000 километра по местните пътища на Финландия. От другата страна на спектъра, моделът също се тества в горещи среди, като тази задача се провежда в Аризона.

Целта на всичко това е да се гарантира, че Aston Martin ще покрие всякакви възможности, за да се увери, че новият Vantage е надежден, издръжлив и приятен за шофиране, независимо от това къде живее неговият собственик.