Новата Toyota Supra ще се превърне в тунинг легенда

Toyota Supra

Една от причините, поради които Toyota Supra от четвърто поколение стана такава легенда, е популярността от тунинг средите. Знаейки това, Toyota е проектирала изцяло новата Supra да бъде готова за модификации направо от завода.

Motor Trend съобщава, че главният инженер Тецуя Тата и неговият екип са се постарали да създадат новата Supra, така че да може да се модифицира с минимални усилия.

Отпред екипът зад японския спортен автомобил поставя достатъчно големи въздушни отвори, за да се гарантира, че автомобилът ще получи достатъчно въздух, ако тунинг компаниите искат да увеличат мощността. Toyota просто блокира излишния обем с черна пластмаса, която лесно може да бъде премахната. Така реално доставянето на въздух няма да бъде никакъв проблем.

Toyota включва въздуховоди и зад предните калници, които са фабрично запушени. Те лесно могат да бъдат променени, така че да станат функционални. Инженерите на компанията също проектират малки въздушни отвори директно под фаровете.

Толкова въздух не е необходим на автомобила, но той лесно може да бъде доставен. Предвиден е дори въздушен поток и за предните спирачки. Подобна е и историята със задните спирачки. Toyota умишлено е запушила отвора във вратите, който може да бъде заменен отново с такъв, който да върши работа.

Японският производител смята също, че допълнителното охлаждане ще е необходимо за диференциала с ограничено приплъзване, когато тунинг компаниите започнат да увеличават мощността на спортния автомобил. Дори е предвидено място за топлообменник и линии за охлаждане.

В задната част на Supra са добавени подсилващи елементи под композитните материали, което означава, че крилото лесно може да бъде сменено. Инженерите дори пробиват предварително отвори в опорите, за по-бърз монтаж.

Новата Supra не спира да ни изненадва и все повече си мислим, че ще се превърне в доста успешен модел.