European Auto Group завърши първата конверсия на Toyota Supra 5-то поколение с ръчни предавки, точно навреме за тазгодишното изложение SEMA.

Базираният в Тексас тунер се превръща в най-търсеното място за хора, които търсят усещането от трите педала. Специалистите предлагат автомобили, които никога не са се предлагали с ръчна трансмисия заводски, включително известните 6-степенни Ferrari 430 Scuderia и 458 Italia.

Тъй като новата Supra не е налична фабрично с ръчна трансмисия, European Auto Group има още работа по интериора, особено около централната конзола и долната част на таблото.

Интериорните модификации включват промени по ръчна спирачка, автоматичната start/stop система и асистента при подпомагане на лентата, както и преместване на контролите за климатика обратно на таблото, за да се направи място за безопасната работа със скоростния лост.

Автомобилът е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия от BMW, която работи заедно с всички съществуващи фабрични бутони и функции, включително режимите на шофиране. EAG планира да монтира копче с повдигащ се капак като при изтребител, което ще служи за режим Sport.

Както изглежда, ръчното преобразуване на черната Toyota Supra на EAG е завършено механично, оставяйки само работа по интериора. Що се отнася до цената, пълна ръчна конверсия за Toyota Supra ще струва 12 000 долара, включително частите и труда.