mazda3

Когато Mazda пусна първия видео клип на новата Mazda3 миналия месец, компанията спомена, че дебютът ще се състои през ноември.

Сега знаем точно кога ще се случи това, тъй като японският автомобилен производител потвърди автомобилното изложение в Лос Анджелис (30 ноември – 9 декември) като място за световен дебют на новите си компактни модели. Използваме множественото число, тъй като, както можете да видите в снимката, публикувана с обявата, 2019 Mazda3 ще дебютира едновременно като седан с четири врати и хечбек с пет врати.

Компанията твърди, че моделът 2019 бележи началото на изцяло ново поколение автомобили Mazda, което ще донесе нови измерения на „радостта от шофирането на клиентите по целия свят“.

mazda3

Четвъртото поколение на Mazda3 ще използва новата архитектура на SkyActiv за превозни средства, за която се твърди, че е по-здрава и осигурява по-добро качество на шофиране. Mazda казват, че новата платформа „дава възможност на хората да се възползват максимално от естественото си чувство за баланс“, което предполага по-интуитивни характеристики в управлението.

Новият модел ще присвои и най-новите двигатели на SkyActiv. От Mazda не влизат в подробности, но разпалват любопитството, споменавайки, че новите задвижващи системи „предлагат чувствителен контрол на скоростта на превозното средство във всяка ситуация на шофиране“.

mazda3

Знаем, че бензиновият двигател от SkyActiv-X ще бъде куплиран в хибридна система с очакванаквана мощност от 190 конски сили и въртящ момент от 230 Нм.

Относно стила, изцяло новата Mazda3 възприема „по-богатата интерпретация“ на философията на автомобилния дизайнер на Kodo.

Снимката на тийзърите разкрива частично, че хечбекът ще бъде по-темпераментен модел, възприемайки дизайнерските подвизи от миналогодишния Kai Concept. Що се отнася до седана, изглежда, че има по-традиционен дизайн, позволявайки на Mazda да застреля два заека с един куршум.

Официалните изображения разкриват интериор също повлиян от Kai. Очаквайте изцяло новата Mazda3 да започне да се продава глобално през първата половина на 2019.