Cee'd

Kia завършва новия Cee’d и шпионски фотографи хванаха прототипа с камуфлаж преди дебюта си на автомобилното изложение в Женева.

Показан чрез концепта Proceed, моделът има по-спортна предна броня с изправена решетка и LED фарове. Дизайнерите също така са поставили спортни въздухозаборници и фарове за мъгла.

Движейки се по-назад, можем да видим полегато предно стъкло и леко скосен покрив, атрактивни лети джанти и привлекателни LED задни светлини.

Kia не казва много за Cee’d, но шефът на компанията за научноизследователска и развойна дейност, д-р Вунг-Чул Янг, наскоро потвърди, че моделът ще има 48-волтова хибридна система. Малко се знае за нея, но Янг ​​каза, че системата ще помогне на автомобила да отговори на все по-строгите стандарти за емисии.

Опциите за двигателя се очаква да бъдат пренесени от Hyundai i30, така че те биха могли да включват турбокомпресорен 1.0-литров 3-цилиндров двигател със 120 к.с. и въртящ момент от 171 Nm, както и турбокомпресорен 1.4-литров 4-цилиндров със 140 к.с. и въртящ момент от 242 Nm. Може да има и 1.6-литров дизелов двигател с мощност от 110 к.с. и 136 к.с.

Към Cee’d в крайна сметка ще се присъедини Sportswagon вариант и слухове предполагат, че shooting brake също е в плановете на компанията.