Новата Insignia GSi по-бърза от старата OPC

От Opel представиха новата Insignia GSi по-рано тази година, но никой не подозираше какво са построили всъщност. Оказа се, че тя е с цели 12 секунди по-бърза на пистата Nürburgring Nordschleife от предшественика си.

Няма данни за точното време на Opel-a около „Ринга“, но е достатъчно респектиращ факта, че е по-бърза от предишното поколение Insignia OPC. За сравнение ще ви кажем само, че предшественикът разполага с 2.8-литров V6 турбо двигател с 325 к.с. (239 кВт) и въртящ момент от 435 Nm. В новия модел тупти 2.0 литров четирицилиндров турбо двигател, развиващ 260 к.с. ( 191 кВт) и въртящ момент от 400 Nm.

Разликата от 65 кс (47 кВт) и 35 Nm в мощността е елегантно преборена от инженерите на Opel с рязка диета. Новата Insignia GSi тежи с цели 160 кг. по-малко от предшественика си. Подобренията не спират дотук. Автомобилът е снабден и със спирачки Brembo, torque vectoring система за задвижване на четирите колела, 8-степенен автоматик и 20-инчови колела с гуми Michelin Pilot Sport 4 S.

От Opel определят новата Insignia GSi като по-бърза и доста по-лесна за контрол в завоите. Можем само да кажем евала на инженерите.