civic type r

Honda обявиха, че хот хечът Civic Type R ще бъде представен в продуктовата му форма само след няколко седмици на изложението в Женева

Също така, беше съобщено, че моделът ще получи подобрена версия на 2.0-литровия турбо VTEC мотор от предишния Civic Type R FK2, който произвеждаше 306к.с. и 400Нм. Той ще се комбинира със 6-степенна скоростна кутия, но от компанията не разкриха подробности за техническите данни на автомобила, a намекнаха, че най-вероятно отново ще се преборят за спечелването на титлата „най-бърз автомобил с предно предаване“.
civic type r
Мястото където ще се раждат новите спортни хечове на марката е същото, на което се раждаха и досегашните – Суиндън, Англия. От там колите поемат своя път към шоурумите из целия свят, включително Япония и Америка.

Относно външния вид, той няма да бъде особено променен от прототипа, който видяхме миналата година в Париж и ще продължи да прилича мъничко на Impreza STI. Това включва нови борони, фарове и стопове, изпусктелна система Ferrari 458 Style  и много други спортни детайли, характерни за горещия хечбек на Honda с червена емблема.
type r honda
От компанията заявиха, че новият Civic Type R, заедно с регулярната, не-спортна версия на модела, ще претърпят модификации на окачването, включващо адаптивни амортисьори от по-висок клас.

Е, толкова за сега, но обещаваме, че само след седмици, ще ви зарадваме с още информация от автошоуто в Женева покрай любимия на милиони фенове Civic Type R.