honda accord 2018

Предстоящият седан Honda Accord 2018, описван от компанията като „най-стилния и забавен за шофиране седан с обновен дизайн“ ще пристигне по-късно тази година от САЩ със свежа гама съвсем нови двигатели.

Както се очакваше 2.4 литровият атмосферен мотор остава в миналото и неговото място при базовите модели ще заеме новият 1.5 литров турбо агрегат, който ще работи в комбинация с ръчна 6-степенна скоростна кутия или безстепенната CVT трансмисия. Не са обявени официалните технически данни на мотора, но се очаква те да бъдат същите като при CR-V – 190 к.с. и 243 Нм въртящ момент.

Голямата новина, която със сигурност ще докосне сърцето на всички Honda фенове е, че старият 3.5 литров V6 двигател ще даде мястото си на 2.0 литровият турбо мотор с директно впръскане, който задвижва най-бързия хечбек на планетата – Civic Type R. Отново не са споменати техническите характеристики, но със сигурност мощността му ще бъде между 278 к.с. и 316 к.с. Трансмисиите, с които ще можете да оборудвате новaта си Honda Accord пък са 6 – степенна ръчка и 10 – степенен автоматик.

accord 2018
Както знаете Honda винаги за мислили „зелено“ и затова са подготвили лансирането на Accord Hybrid, включващ система от 2.0 литров бензинов двигател и два електромотора. Те ще задвижват предните колела посредством eCVT трансмисия с постоянно променящи се предавателни числа.

Ще ви предоставим по-подробна информация съвсем скоро, но дотогава споделете в коментарите мнението си за новите двигатели на Honda Accord 2018?