Новата Ford Puma изглежда като по-голяма и невинна Fiesta

Puma

В интернет се появиха подробности и изображения на Ford Puma 2020. Трябва да благодарим на британския уебсайт на компанията, който ги пуска малко по-рано от очакваното.

Първото нещо, което ще забележите в новата Puma е нейният размер. Тя е доста малка. Ford все още не са пуснали габаритите ѝ, но тя изглежда малко по-голяма от популярния хечбек Fiesta. Тъй като това е кросоувър, обаче, неговият дизайн е доста различен от този на Fiesta и се отличава с по-голяма височина.

Предварителните снимки на Puma показват автомобила в ST-Line X версия, където виждаме LED фарове и задни светлини. Предната изпъква с голяма черна решетка, която ни напомня на една огромна усмивка.

Puma се предлага с два хибридни задвижващи механизма, свързани с малък 1.0-литров турбокомпресорен 3-цилиндров двигател EcoBoost с електрически мотор. Мощността на базовия модел е 123 к.с., а топ версията идва със 152 к.с. И двата двигателя имат стандартно 6-степенна механична трансмисия. Очакваме Ford да представи и автоматична кутия на клиентите. Все още няма данни за разхода на гориво и вредните емисии.

Ford Puma е оборудван с множество важни функции за безопасност. Например, ще откриете асистент предотвратяващ удар с разпознаване на пешеходци, помощ при аварийно спиране, система за контрол на налягането в гумите, електронен контрол на стабилността, полуавтономна помощ при паркиране и помощ при аварийно управление. Автомобилът има и адаптивен круиз контрол.

В интериора на Puma незабавно се откроява 12,3-инчовият цифров клъстер, който е включен стандартно. Той може да се персонализира според предпочитанията на шофьора и се вписва чудесно към централната инфоразвлекателна система Ford SYNC 3, предлагаща поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay. Превъзходна B&O аудио система с 10 говорителя също е на разположение в кросоувъра. Ще откриете и място за багаж, където обикновено се намира резервната гума.

Новата Puma вероятно ще бъде показана на автосалона във Франкфурт през септември.