Fiesta Active

Ford стартира първия модел, който ще носи името Active в Европа. Това е разбира се, новият Fiesta Active.

Новият Ford Fiesta Active, който скоро ще бъде последван от Ka + Active и Focus Active, е кросоувър версия на популярния супермини модел, съчетавайки елегантен стил на забавен автомобил, както и набор от сложни технологии.

В сравнение с обикновената Fiesta, Fiesta Active седи 18 мм по-високо от земята и има по-широка следа от 10 мм. Предните амортисьори са оптимизирани с нова хидравлична система, за да абсорбират неравностите и други несъвършенства от пътя. Окачването също така включва специфична за модела геометрия и специални настройки за амортисьорите и пружините.

Други технически различия включват нов софтуер за електрическо управление на волана и различни настройки за системата за контрол на стабилността. Новият Ford Fiesta Active разполага с три режима на шофиране: Нормален, Еко и Slippery. Последният настройва системите за сцепление и контрол на стабилността на автомобила при условия на слабо сцепление, като сняг и лед.

Отвън, новият Fiesta Active разполага с пластмасови панели, нови брони и набор от уникални 17-инчови лети джанти, налични в „Rough Metal“ или „Absolute Black“ цветове.

Вътре интериорът разкрива детайли от сатен алуминий и спортни седалки, които по желание могат да бъдат с контрастиращи шевове. Както при обикновените Fiesta, информационната система SYNC3 работи чрез 8-инчов сензорен дисплей, предлагащ почти всички налични възможности за свързване.

Диапазонът от двигатели за новия Ford Fiesta Active започва с 1.0-литров бензинов двигател EcoBoost, който се предлага с 85 к.с., 100 к.с., 125 к.с. и 140 к.с. Клиентите, търсещи дизелово гориво, могат да изберат 1.5-литровия TDCi двигател, който се предлага с 85 к.с. и 120 к.с. Всички модели предлагат стандартна 6-степенна ръчна скоростна кутия. Няма опция за задвижване на всички колела обаче.

Новият Ford Fiesta Active се присъединява към Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line и Fiesta Vignale в цяла Европа и ще се предлага с три нива на оборудване.