dacia duster

Миналата година Dacia представи второто си поколение SUV – Duster. Може да изглежда почти същото като предшественика си, но румънският автомобилен производител, собственост на Renault казва, че всички панели са изцяло нови.

Може би производителят от северната ни съседка е решил да запази максимално оригиналния стил и да не обърква успешната рецепта, която донесе доста успехи на първото поколение.

Освен всичко останало 2018 Dacia Duster е все толкова достъпен ценово. Цената му започва под 13 000 евро в Обединеното кралство. Но какво ще получите за тези пари?
Истината е, че няма да бъдете обгърнати от лукс, пияно лак и авангардни екстри, особено ако платите за базовия модел, но поне получавате най-важното като климатик и инфотейнмънт система.

Седалките са обновени, по-комфортни са и предлагат по-добра странична подпора. Говорейки за комфорт, новият Duster е изненадващо добър при дълги пътувания, стига да не насилвате прекалено много 1.6-литровия бензинов двигател. Благодарение на допълнителното шумоизолиране и по-дебели стъкла, румънският SUV е по-тих от предшественика си, но шумът на двигателя при високи обороти все още е забележим.

duster 2018

Dacia Duster 2018 също така е много практичен, тъй като разполага с щедър багажник и достатъчно място на задната седалка, за да седнат трима възрастни.
Истината е обаче, че задържането в най-ниския ценови клас означава, че  производителя продължава да прави компромис с пластмасата в салона. Тя все още е твърда и лесна за надраскване, а също така автомобилът продължава да не разполага с аварийна система за спиране, дори като допълнителна екстра.