Новата BMW 7-Series може да получи електрическа версия

i7

BMW ще предлага следващото поколение 7-Series и като изцяло електрическа версия с името i7, съобщава BMW Blog.

Твърди се, че това превозно средство ще се базира на платформата на петото поколение на автомобилния производител, която поддържа както двигател с вътрешно горене, така и електрическо задвижване. За да гарантира привлекателността на автомобила към възможно най-много клиенти, BMW ще го продава в множество различни конфигурации.

В основата на гамата на i7 ще бъде модел със сравнително малка батерия с 80 кВтч, може би същата, използвана в BMW i4. Тези, които търсят по-голям пробег, ще могат да закупят i7 с най-малко две други акумулаторни батерии, едната от които ще бъде със 120 кВтч, което трябва да бъде достатъчно за 700 км.

Миналата година бившият изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер потвърди основните цели на компанията за бъдещите си електрически превозни средства.

„С петото поколение на eDrive нашите превозни средства ще могат да изминат 550 до 700 километра с електрическа енергия, в зависимост от модела. Ще постигнем това в BMW i4 и iNEXT , каза той.

I7 също ще се продава с редица различни конфигурации на електродвигатели, включително версия с два мотора, доставяща над 650 к.с. Този модел ще бъде със задвижване на всички колела и със сигурност ще се ускорява най-бързо.

Разбира се, че следващото поколение 7-Series ще бъде пуснато в края на 2021 г. или началото на 2022 г., така че i7 вероятно ще пристигне по-късно.