Gallardo

Последното нещо, което човек очаква да намери под купето на 2007 Ford Mustang, е двигател, трансмисия и система за задвижване на всички колела от Lamborghini Gallardo.

И все пак това, което виждаме, е пето поколение Mustang, което събира доста от частите на Lamborghini Gallardo. Единствената кола е построена за шоуто SEMA и разполага с 5.0-литров V10 двигател, прикрепен към 6-степенна автоматична трансмисия от Gallardo.

Повече от 700 000 долара са били инвестирани в проекта, който е бил кръстен Tractorri Custom Coupe като знак за почит към началото на Lamborghini като производител на трактори. Макар че може да изглежда като Mustang, каросерията е напълно уникална и включва мигачи от Porsche 911 Turbo, метални калници. както и задните светлини на Lamborghini Gallardo.

Както можете да си представите, монтирането на V10 в средата и свързването му с E-gear трансмисия и система за задвижване на всички колела довеждат до значителни модификации под каросерията. Колата дори разполага със система за повдигане на предницата, която също се предлага в Lamborghini-то.

Отвътре, Tractorri Custom Coupe разполага с таблото на Gallardo, модифицирано, за да се побере в купето на Mustang. Централната конзола и седалките идват направо от Lamborghini, заедно с HVAC превключвателите, уредите и контролите. Необичайният хибрид разполага и с оригинален таван от алкантара, панели за вратите и светещи прагове. Фабричната keyless система от италианския автомобил също е добавена.

Колата е изминала само 4,126 километра и през януари ще отиде на търга Barrett-Jackson’s Scottsdale.