марихуана

Не е добра идея да използвате каквито и да е упояващи вещества преди да започне смяната ви в завод на BMW или в която и да е друга световноизвестна компания (пък дори и световно неизвестна). Предполага се, че този „съвет“ би трябвало да фигурира и в правилника за вътрешния ред на фирмата, но явно двамата мъже от автомобилният завод в Mюнхен са пропуснали да го прочетат, в резултат на което поточната линия спря да работи за цели 40 мин на 3 март.

Както беше съобщено пред The Drive, дуото пушело марихуана на територията на компанията преди да започне работа в отдела за монтаж на изпускателните системи. Имената на работниците не се споменават, но е известно, че единият освен марихуана, е имал и алкохол в кръвта си, а другия е дал положителна проба за амфетамини.

По време на смяната двамата служители се сриват на работните си места, което принуждава производството да спре за почти час, а през това време BMW губи близо 1 млн. долара.
Според немски медии единият от виновниците е уволнен, а неговият „партньор по цигара“, учудващо, е преместен на друга позиция. Едва ли е добра идея да продължи да се „забавлява“ преди смяна, особено в работна среда с толкова тежки машини.

Е, ако на вашето чисто ново BMW 3-та серия му падне гърнето по пътя – знаете кой да обвините!