Не една, а две невероятни Honda NSX Type R са обявени за продажба

NSX Type R

Две зашеметяващи Honda NSX Type R се предлагат на търг от BH Auction в Токио. Въпреки че се продават отделно, двата модела изглеждат невероятно заедно.

Започвайки с по-стария от двата модела, имаме първо поколение Honda NSX Type-R от 1995 г. Honda построяват само 464 броя от този NSX и всеки един е снабден с прекрасния 3.0-литров атмосферен VTEC V6 двигател. Инженерите на Honda работят усилено, за да премахнат ненужното тегло от NSX. Така Type-R тежи с около 120 кг по-малко от стандартния автомобил.

Освен това, окачването е преработено. Поставени са по-твърди амортисьори, пружини, тампони и по-голяма предна стабилизираща щанга. Прогнозите на търга предполагат, че автомобилът ще се продаде за между $ 227,000 и $ 272,000. За цената допринася и факта, че колата е само на 860 км.

Що се отнася до втория NSX, това е 2005 NSX-R и се смята, че е един от едва 140 произведени броя. Автомобилът разполага с 3,2-литров атмосферен V6 двигател, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и използва доста карбон за панелите по каросерията, включително предния и задния капак. Тъй като това е второто поколение NSX, то не включва вдигащите се фарове като оригинала, но е боядисано в същия бял цвят. Пробегът на този NSX е едва 560 км и вероятно ще се продаде за около 436 000 долара.