Time Attack автомобилите са едни от най-отакчените превозни средства на земята. Тяхната аеродинамика понякога гони абсурдни нива, само и само да осигури максимална притискателна сила. Случаят на тази Mazda RX-7 не е по-различен.

Състезавайки се в японските серии по Time Attack, тази RX-7 се задвижва от атмосферен двигател, което означава, че има по-малко мощ от някои от конкурентите му. Въпреки това, тя компенсира това с аеродинамичен комплект, доставящ огромни количества притискателна сила, която залепя спортната кола към пътя.

Наскоро тя обикаляше японската писта Tsukuba, гонейки време за обиколка под 1 минута. Тази писта е включена в доста игри като iRacing, Forza Motorsport 2, 3 и 4, както и многобройни издания на Gran Turismo и се състои от множество бавни завои, както и високоскоростни такива, при които автомобил като RX-7 е в състояние да извлече максимума от своята аеродинамика.

Нямаме представа колко притискане генерира тази Mazda, но в някои завои виждаме как предният сплитер стърже асфалта и хвърля искри. Отзад изглежда, че дифузорът също ще опре всеки момент в земята, главно благодарение на силите, генерирани от това огромно крило, излизащо от задната част на колата.

Най-добрата му обиколка е впечатляващите 55.599 секунди, и макар че това е бързо за атмосферен автомобил, е с около пет секунди по-бавно от най-бързата обиколка на Time Attack, записана от Nissan Silvia S15.