В клипа по-горе ще се насладим на Renault Megane RS Trophy с 296 коня под капака. Френският хот хечбек, който е по-бърза версия на обикновения Megane RS, успява да достигне 100 км/ч. за 5.6 секунди в теста на MotorsportMagazine, една десета от секундата по-бързо от официалните данни на производителя.

200 км/ч. се достигат за 20,4 секунди, а в края на 1000-метровата писта, скоростомерът показа 221 км/ч. С достатъчно дълга права, Megane RS Trophy може да се изстреля до 260 км/ч., с 5 повече от „обикновената“ RS версия.

Представен миналото лято, Megane RS Trophy се смяташе за автомобил, който ще открадне рекорда на Nurburgring от Honda Civic Type R за автомобили с предно предаване.

Девет месеца по-късно, рекордът все още е непокътнат, но Renaultsport имат още един коз в ръкава си: Megane RS Trophy-R. Може ли това да е моделът, който най-накрая ще победи Type R? Загубата на теглото и евентуалното увеличение на мощността спрямо представената топ версия може да свършат работата, макар че ще трябва да изчакаме, докато моделът стъпи на пистата.