Кой би предположил, че комбито Volvo V50 има потенциал да се изправи срещу McLaren 600LT на драг? Малко хора, но сега ще ви разубедим.

Както може би вече сте разбрали, това не е типично шведско комби. То е претърпяло сериозни промени. Модифицирано почти изцяло, V50 разполага с впечатляващите 550 конски сили, но освен големите джанти и няколкото стикера, няма как да да разберете.

Вълк в овча кожа, комбито се радва на 100+ к.с. повече от най-новото Audi RS4 Avant, което е и по-голямо, и по-тежко и вероятно може да го победи на права. Но истинският въпрос е, има ли всичко необходимо, за да се справи с McLaren? Британският суперкар идва с 592 к.с. от 3,8-литров, twin-turbo V8 и достига 100 км/ч. за 2,9 секунди, а максималната скорост е 328 км/ч.

600LT е по-мощен и по-лек, така че законите на физиката са в негова полза. Така че на теория не би трябвало да има проблем със старото Volvo. Независимо от това, пилотът играе решаващ фактор, така че перфектният старт може да бъде единственото нещо, което стои между победата и загубата.

Няма да ви кажем кой печели в двете състезания, но резултатът е доста близък.