Ако погледнете на Renault Twizy като на автомобил за драг състезание, може би бихте го сравнили с конкуренти от нивото на градинска косачка или скутер. Мисълта да го поставите на правата редом до животно като Mercedes-AMG GT R със сигурност е последното нещо, което ще ви мине през съзнанието. Най-малкото защото битката ще изглежда като тази между вълк и сурикат.

Сценаристите на Top Gear, обаче, решават да проверят дали все пак не съществува шанс малкото Renault да се справи с немския динозавър. Те добавят известен жокер – AMG-то се състезава на задна предавка…

Но кой с какво разполага в арсенала си? В единия ъгъл имаме малка градска играчка, тежаща 450 кг. и задвижвана от цели 17 конски сили. От другата страна със стоповете напред стои машина за 142 000 паунда (със 134 000 по-скъп от Twizy) с 577 к.с. и максимална скорост от 318 км/ч, ако се движи в правилната посока.

Както и да е. Тук в случая е важна максималната скорост на AMG GT R на задна предавка, а тя е 60 км/ч. Но на кой ли му пука всъщност колко вдига колата на задна? Може би единствено ба Браян О’Конър. А той не би останал доволен от резултата във видеото!