Dodge Challenger SRT Hellcat бе крал на драга за няколко години, но вече не е това, което беше. Новите автомобили и смели тунинг проекти започнаха да го побеждават.

В едно от унизителните състезания на Hellcat, „обикновен“ Mitsubishi Galant успя да го разбие на драг състезание.

Въпреки че не знаем нищо за този модифициран Galant, 4-цилиндровият седан спечели с комфортна преднина състезанието на 1/4 миля. Дори като не успя да уцели 2-ра предавка от първия път.

Ако се вгледате внимателно в клипа, ще забележите едва забележимо буксуване от страна на Galant, което означава, че той е от моделите със задвижване на четирите колела.

Независимо от външния вид на автомобила, той всъщност се предлага фабрично в редица мощни версии, особено в края на 80-те и началото на 90-те години. Най-мощният двигател, продаван с модела, е 2.0-литровият 6A12TT V6 с два турбокомпресора и осигурява 237 к.с. при 6000 об/мин. и въртящ момент от 310 Nm при 3500 об/мин.

Нямаме никаква информация за това, какъв двигател задвижва този Galant, но не бихме се изненадали, ако това сериозна модификация, надминаваща с доста 300 к.с.

Японският седан успя да завърши с време 11,762 секунди при 202 км/ч. терминална скорост. В добри условия Hellcat може да постави ниско 11-секундно време, но очевидно пилотът не успя да извлече най-доброто от него.

Предположения изтъкват, че въпросният Galant е снабден с чудовищния 4G63 4-цилиндров двигател, използван в Evo.