Murcielago беше дълго време флагмана на Lamborghini. Той беше онаследен от Aventador през 2011 г., но въпреки това по-старият модел все още е много вълнуващ. Също така изглежда и звучи чудесно, а 6,5-литровият атмосферен V12 с мощност от 631 к.с. осигурява много зашеметяващо преживяване.

Откакто Murcielago слезе от поточната линия, много неща се случиха в Lamborghini. Aventador се сдоби с много специални версии и няколко актуализации, като най-бруталната е SVJ.

Още по-забележително е, че италианската компания пусна на пазара своя втори SUV след LM002, който съчетава подобно на суперавтомобил ускорение.

Неотдавна съдбата срещна старото куче Murcielago с гореспоменатия Urus. Драг състезанието се проведе в Германия, по време на специално събитие, в което участваха няколко модела от високия клас. Надпреварата между Urus и Murcielago започва от 2:06 във видеото.

Що се отнася до характеристиките на SUV-а, 4.0-литровият twin-turbo V8 в Urus идва с 641 к.с. Това позволява ускорение до 100 км/ч. само за 3,6 секунди. Това е само две десети от секундата по-бавно от Murcielago, което е с около 450 кг по-леко. Официалните времена обаче са доста близки, а в реалния свят нещата не са толкова ясни. Не бихме заложили на който и да е от двата автомобила. Най-добре вижте резултата сами.