Lamborghini Huracan е изключително впечатляваща кола. Неговият 5.2-литров атмосферен V10 изпраща  до 640 конски сили до всичките четири колела (в най-добрата версия Performante), като нетният от 0 до 100 км/ч. отнема под три секунди и максималната скорост е 350 км/ч. Но какво ще стане, ако Lamborghini наруши величието на Aventador? Какво ще стане, ако, да речем, някой постави две турбини на по-малкия модел?

Точно тук идват тунерите от Underground Racing. Те имат доказан опит в тунинговането на Huracan (и Gallardo преди него). И едно от последните им модифицирани Lambo-та постави нов рекорд.

Докато фокусът този уикенд беше в планинското изкачване Pikes Peak в Колорадо Спрингс, ​​мощни суперавтомобили се състезаваха на пистата Pikes Peak Airstrip Attack. И Huracan-ът на Underground изпъкна най-много.

След няколко опита, UGR Twin Turbo Huracan достига максимална скорост от 418 км/ч. Достатъчно, за да претендира за нов рекорд за скорост на половин миля.

Трябва да отбележим, че предишният рекорд на UGR беше 413,6 км/ч. Той беше записан преди по-малко от  година от друг Huracan, собственост на човек на име Мохамед и управляван от Гиди Хамди на Indy Air Strip през септември миналата година. Автомобилът е базиран на 2016 Huracan LP610-4, с две турбини и 2500 к.с. на колелата.

Новият рекорд за скорост е доста впечатляващ, особено когато разберем, че Bugatti Chiron се нуждае от три пъти повече разстояние, за да достигне същата скорост. Най-важното е, че ако искате да постигнете преживяване като в изтребител, Underground Racing е начинът.