Honda NSX и Nissan GT-R sa двата японски съвременни титана. Какво по-хубаво от това, да ги видим един срещу друг, особено когато общата им мощ е 1204 к.с.

Honda NSX е доста по-скъпото но и по-ново предложение, идващ на цена от $ 184,336. В замяна получавате електрифициран задвижващ механизъм, доставящ 573 к.с. и 645 Nm въртящ момент. Това ви позволява да достигнете 100 км/ч. за малко повече от 3 секунди.

От другата страна имаме познатия Nissan GT-R. Той е достоен опонент, дори в заводски вид. Този екземпляр обаче разполага с тунинг от Litchfield, който му осигурява 631 к.с. и 813 Nm въртящ момент. На хартия, той е по-бърз от NSX и се нуждае от 2,9 секунди, за да ускори до 100 км/ч. Също така е много по-евтин, като с включените модификации достига $ 125,875 и тежи само 24 кг. повече.

Разбира се, нито един от тези фактори не отказа Рори Рийд от Top Gear да се качи зад волана на NSX и опитва късмета си срещу Годзила.

В началото на състезанието, както се и очаква, автомобилите са доста изравнени, предвид времето им до 100 км/ч. Обаче, след като достигат по-висоак скорост, победителят стремглаво натрупа преднина. Кой е той, вижте във видеото.