Всеки би се съгласил, че Honda S2000 и Civic Type R са два модела, с които не можете да сбъркате.

S2000 е спортен автомобил, който остава актуален дори и днес, почти десет години след като слезе от поточната линия. Що се отнася до последния Civic Type R, това е може би най-добрия хот хеч за цената си. Така че кой е по-бърз на пистата?

Е, видеото от Speed ​​Academy се опитва да даде отговор. Имайте предвид, че автомобилите в заснетата битка на пистата не са стокови. Civic Type R има понижено окачване и 19-инчови джанти с гуми Continental Extreme Contact Sport. Други модификации включват обновена изпускателна система.

Що се отнася до Honda S2000, това е AP1, която разполага с AP2 двигател и трансмисия, нов всмукателен колектор и изпускателна система, Eibach R2 регулируемо окачване, както и огромен преден сплитер и задно крило. За да са равностойни машините, S2000 ползва същите гуми като Civic-а в тази битка.

Още от началото става ясно, че Civic Type R не може да се доближи до S2000 в завоите. По-ниският център на тежестта, по-ниското тегло и задвижването на задните колела правят роудстъра чувствително по-бърз. Това е забележителен успех, като се има предвид, че между пускането на S2000 и пристигането на последния Civic Type R минаха почти две десетилетия.

Там където Civic Type R блести, това са правите отсечки. По-високият въртящ момент на турбо двигателя му позволява да изпревари S2000 в права линия. Но достатъчно ли е за хот хеча да запише по-добро време за обиколка? Гледайте видеоклипа, за да разберете.