Какво ще предприемете, ако искате голям, практичен и луксозен SUV, който предлага представяне като на суперавтомобил? Ще се отбиете при Hennessey, разбира се!

Винаги можете да изберете Jeep Grand Cherokee Trackhawk и да започнете да се надбягвате със суперкари по драг пистите. Алтернативата е Porsche, Mercedes, BMW или Audi, от които ще получите бърз, макар и скъп, европейски SUV.

Но има и още една опция, която включва закупуването на Cadillac Escalade и изпращането му в Texas Tuning Company Hennessey Performance за някои доста изчерпателни модификации.

Hennessey имат опит с модифицирането на SUV-ове и Escalade HPE800 е един от най-лошите им. Както подсказва името, автомобилът изпомпва 805 к.с. и 1100 Nm въртящ момент. Това води до ускоряване от 3,7 секунди до 100 км/ч. и при правилните условия, всъщност бие Ferrari 488 GTB.

Именно това прави и тунерът от Тексас. Виждаме Escalade и 488 един до друг за поредица от драг състезания. И в двете Cadillac-ът ускорява по-бързо от италианската екзотика. Но, когато автомобилите преминат бариерата от 100 км/ч., Ferrari-то догонва SUV-а и отпрашва напред.

Разбира се, двете машини са коренно различни и не е редно да сравняваме тунинг срещу фабричен модел. Въпреки това е доста готино да се види в какъв „слийпър“ може да се превърне Escalade.