Знаете ли кое е по-добро от седан с четири врати и 707 к.с.? Такъв с 1000 коня. Това е сигурен начин да се изправите срещу истински суперколи и да ги засрамите.

Нека вземем например, лекия и пъргав Lamborghini Huracan LP610-4, който се задвижва с 5,2-литров V10 атмосферен агрегат и трансмисия с двоен съединител работеща заедно с AWD система.

За разлика от Charger Hellcat, или който и да е друг Hellcat, Lambo предлага само 601 к.с., което е повече от достатъчно, за да ви засили до 100 км/ч. само за 3.2 секунди. Стоковият Hellcat идва с малко повече мускули – 707 к.с., но също така е по-тежък и определено няма да се изстреля толкова бързо, колкото италианската екзотика.

Трябва да отчетем и факта, че той е със задвижване на задните колела, което го прави много по-труден за стартиране. Той буквално се нуждае от перфектен старт, ако се състезава със супер автомобил. Нещо повече, тъй като този Hellcat е модифициран до 1000 коня, изправянето срещу Huracan е още по-голямо предизвикателство.

И така, кой от двата ще спечели състезанието на 1/4 миля? Резултатът е много близък, но вижте във видеото кой е победителят.