На старта: Bugatti Chiron Vs. Veyron SS

През 2010 г. Bugatti представи за първи път ограниченото издание Veyron Super Sport и неговата мощ бе 1200 к.с. и 1500 Nm. Те го направиха най-бързо произвежданата кола в света за относително кратък период от време.

Производителят трябваше да ограничи максималната скорост на Super Sport до „само“ 415 км/ч. по причини, свързани с безопасността, въпреки че тестът за скорост показа, че моделът може да достигне  431,07 км/ч. на пробното трасе на VW Group в Ehra-Lessien.

Chiron все още не е достигнал максималната си скорост (ранни оценки го предвиждат 420 км/ч.), но все пак ще кажем, че неговият нов 8.0-литров W16 двигател произвежда 1500 к.с. и 1600 Nm, което му дава ясно предимство пред своя предшественик.

По време на неотдавнашното събитие на Driving Force Club (DFC), двете Bugatti-та се изправиха едно срещу друго в две драг състезания.

Заслужава да се отбележи, че за Chiron, Bugatti разработи двустепенна турбокомпресорна система, която има за цел да отнеме известното закъснение, а съединителят му е „най-големият, високопроизводителен съединител, който някога е поставян“ в лек автомобил.

В крайна сметка, би трябвало да заложите на Chiron срещу Veyron SS, въпреки че той е способен да окаже съпротива.