От момента, в който бе пуснат Bugatti Chiron, чакахме някой собственик да тества френската хиперкола на драг пистата. Собственикът на този Chiron наскоро направи точно това и успя да запише някои впечатляващи времена.

Следващият видеоклип е от Drag Times и показва две пускания на Chiron по драг пистата. За първото, собственикът реши да не пуска launch control системата, докато за второто, всички помощни средства бяха на разположение, за да се постигне възможно най-доброто време. Разликата между двете бяха драматични.

Без активиран launch contro, водачът достигна 100 км/ч. за 3.84 секунди. След това хиперкарът продължи да ускорява до 160 км/ч. за 6.2 секунди и 240 км/ч. за 10.71 сек. Автомобилът в крайна сметка финишира с време от 11.04 секунди при 244 км/ч.

За второто пускане, launch control направи огромна разлика. При включването на всички системи хипермобилът достигна 100 км/ч. само за 2,66 секунди, преди да удари 160 км/ч. за 5,1 секунди. 9,72 секунди бяха необходими за 240 км/ч. , а след 9,9 секунди той пресече финала.

Какъв урок може да ни даде това представяне на Chiron? Не научихме много, освен, че без помощните системи, автомобилите биха били доста по-бавни.