BMW Z4 е в изненадващо труден сегмент в момента. Най-големият конкурент е, разбира се, Porsche Boxster, за който всеки говори. Въпреки това, Audi има силен претендент и това е Audi TT. Момчетата от CarWow събраха трите заедно в по-мощните им версии, за да видят коя е най-добрата. Дисциплините са ни добре познати: драг от място и летящ старт и спирачен тест.

BMW Z4 в това видео е в най-добрата си версия. Z4 M40i се предлага с 3-литров 6-цилиндров мотор, настроен за 340 к.с. и 500 Nm въртящ момент. В Европа моделът се предлага с 40 к.с. по-малко, заради еко норми. Това може и да е причината, поради която BMW не успя да спечели нито едно от състезанията тук, но това е интересно сравнение, въпреки че и двата съперника идват с 4-цилиндрови двигатели под капака.

Като утеха, Z4 обра овациите за звук, където и Porsche и Audi бяха… незадоволителни. Porsche Boxster от своя страна, идва в GTS форма, което означава, че използва 2,5-литров 4-цилиндров турбо двигател за 365 к.с. TT-S разполага с 2-литров агрегат с турбокомпресор, който предлага 306 к.с. и 400 Nm въртящ момент. Той е най-слабият, но идва със задвижване на всички колела.

Тъй като Z4 е със задвижване на задните колела, стартът може да доведе до превъртане на гумите. Въпреки това Launch Control-ът си върши работата и поддържа въртенето на колелата до минимум. Z4 стартира доста добре, като напредва по-бързо на старта. Крайният резултат обаче не е това, което бихте очаквали.