Широкото използване на електромобили означава, че хората са любопитни за аспектите на тези автомобили. В това число включваме и спортните им показатели. За всеки е любопитно да види как возят и как ускоряват тези автомобили. Това е доста разбираемо, тъй като електрическите двигатели имат моментален въртящ момент и по този начин осигуряват моментална енергия и адреналин. В клипа ще видите представител на това ново поколение – Tesla Model 3. Той среща новото BMW M850i в битка на миналото и бъдещето.

Както става ясно в началото, сравнението с Model 3 е по-правилно, тъй като Model S P100D ще унищожи почти всяка кола на планетата. Невероятният му режим е просто лудост и малко коли могат да се справят с него. Model 3, обаче, е малко по-опитомен. Той има два електродвигателя с мощност от 450 к.с. и 640 Nm въртящ момент, задвижване на всички колела и мигновено освобождаване на цялата сила.

BMW M850i ​​xDrive, от друга страна, идва с 4,4-литров twin-turbo V8, който осигурява 530 к.с. и 750 Nm въртящ момент. Всичко това се изпраща чрез автоматична 8-степенна скоростна кутия и xDrive система, което позволява на M Performance колата да достигне 100 км/ч. за 3,7 секунди. Това е бързо, без съмнение, но AMG E63 S е още по-бърз. Със своите 612 к.с. и 850 Nm въртящ момент, той показва време като на суперавтомобил. Mercedes претендира за 3 сек. до 100.

Тестовете в реалния живот обаче показват различни резултати. Както BMW, така и Mercedes са известни с това, че представят по-ниски числа относно мощността. Поради някаква причина, това се оказва тенденция в автомобилната индустрия в момента. Със сигурност резултатът ще ви изненада. Кой от трите мощни автомобила ще спечели? Вижте горе.