Дизел срещу бензин, страхотен звук, срещу страховит въртящ момент – М-ка срещу М-ка.
Но ‘М’ означението при тези два седана от среднолуксозния клас далеч не ги прави пълноценни M-Power представители от девизията. Тяхната роля е по-скоро да запълнят празнината в гамата между кротката луксозна и агресивната спортна версия на модела.
Имайки предвид техническите характеристики на BMW M5 и неговите 600 к.с., се замисляме, че може би те наистина не са нужни, за да забирате децата от училище и версии като M550i и M550d биха били доста по-подходящи за ежедневна работа в Европа.

Тук обаче показваме съревнование между върховите модели на дизеловия и бензиновия вариант. Разбира се и двете се радват на добра фенска база, но победителят при драга е един.
550i предлага опианяващ звук, водещ до пристрастяване, произлизащ от 4.4 литровия V8 с две турбини. Този агрегат произвежда 456 к.с. и 650 Нм – точно 110 Нм по-малко от тягата на M550d, който все още е доста популярен на Стария континент.

Която и от двете коли да изберете със сигурност ще останете доволни, защото това са едни от най-бързо ускоряващите седани на планетата.