Това е състезание с 1,307 конски сили, където единствено Dodge Hellcat има задвижване задните колела и хлъзгавата настилка не му прави никаква услуга.

На клипчето ще видим драматично състезание между невероятно мощния Jeep Grand Cherokee Trackhawk и изцяло новото BMW M5. Преди да продължим към действието обаче, нека да видим данните на тези два автомобила.

SUV-ът използва същите 707 к.с. и 875 Nm въртящ момент от 6.2-литров V8 като Hellcat. 0-100 км/ч. отнема 3,5 секунди, максималната скорост е 289 км/ч. и може да измине четвърт миля по-бързо от повечето мощни автомобили за 11,6 секунди и 187 км/ч.

Неговите способности за убиване на суперавтомобили правят Cherokee Trackhawk интересен противник за новото BMW M5. Супер седанът от Мюнхен има 4.4-литров V8 с двойно турбо, който произвежда 600 к.с. и въртящ момент от 748 Nm. Въпреки че има по-малка мощност от SUV-а, тя е много по-лека, затова са нужни само 3.2 секунди да стигне от 0 до 100 км/ч. и има максимална скорост от 304 км/ч., когато е оборудвана с пакета M Driver.

И така, дали SUV-овете ще превземат драг света или мощните седани все още властват над тях. Отговорът се крие във видеоклипа, а и момчетата от TheFastLaneCar обещаха, че ще донесат Hellcat, след като времето се затопли и той има някакъв шанс да потегли.